Derek Feeley fortsätter traditionen

Utvecklingskraft arrangeras för 17:e gången i år, vid 16 av de tillfällena har VD:n för IHI (Institute for Healthcare and Improvement) talat på konferensen och under alla dessa år har Maureen Bisognano haft den rollen. Maureen har alltid varit uppskattad och engagerat och entusiasmerat deltagarna. Men i år är det dags för IHI:s nya VD Derek Feeley att ta över stafettpinnen och vi tror och hoppas att han kommer att göra det lika bra som Maureen. Vi tog möjligheten att ställa några frågor till Derek inför Utvecklingskraft 2019.

Vad är din relation till Sverige och Region Jönköpings län?
– Jag har haft vänner och kollegor på Region Jönköping i många år. Nu, som VD för Institute for Healthcare Improvement (IHI),  arbetar vi tillsammans i ett strategiskt partnerskap. IHI har bara sexton av dessa partnerskap över hela världen. Det är inom detta vi gör våra djupaste och mest meningsfulla samarbeten. Det är en ära för oss att dela lärande med Jönköpingsteamet.

Temat för årets konferens är “Kraft att skapa hälsa”. Var, och hur, hittar du kraft för att skapa hälsa för dig själv?
– Först vill jag säga vilket fantastiskt tema ni valt för konferensen. Jag tror att kraften att skapa hälsa kan komma från många olika källor. Vi kan hitta det i oss själva; i vår passion för att leva och i vår personliga motståndskraft och styrka. Och jag tror att kraften att skapa hälsa också är socialt. Det handlar om familj, teamet, samhället och platsen. Det är något som kan förbättras genom en känsla av kamratskap, lärande och samhörighet.

Vilka har du för förväntningar på Utvecklingskraft?
– Jag ser verkligen fram emot Utvecklingskraft. Jag har hört så mycket om konferensen men det här är min första chans att delta. Jag ser fram emot att träffa många människor med det gemensamma målet att skapa hälsa. Jag har lite föredrag  att ge men jag är säker på att jag kommer lära mig mycket också.

Vi har hört att du ibland ger dina tal iklädd kilt. Kan vi förvänta oss det på Utvecklingskraft?
– Det blir ingen kilt den här gången. Den är för tungt att bära och alldeles för obekväm att resa i på flyget från Boston!

Läs mer om Derek Feeley här

Läs mer om Dereks föreläsning här