Spela in presentation

Kontaktpersonerna för tidigare bekräftade seminarier ska ha fått information om att Utvecklingskraft ändrar form – från en konferens byggd på fysiska möten till en konferens som sker i den digitala världen. Den här omställningen innebär också att alla seminariepresentatörer som bekräftat sin medverkan i det nya formatet ska göra en film av sin presentation och skicka till utvecklingskraft@rjl.se senast 15 maj.

På den här sidan kommer vi att vägleda och ge tips på hur man med enkla medel kan spela in och skapa en film av sin föreläsning. Det är faktiskt inte speciellt svårt.

Spela in hos oss på Qulturum

Qulturum, Region Jönköpings läns utvecklingsenhet, är arrangör erbjuder dig som seminarieföreläsare att spela in föreläsningen i vår studio. I studion har vi utrustning för att spela in både video på dig som presentatör och ditt bildspel. Du/ni som spelar in får en kort instruktion hur ni sköter den användarvänliga tekniken i studion och sedan spelar ni in presentationen. Givetvis finns vi i närheten vid eventuella frågor.

Boka studion genom att maila till: Pär Kaverén – par.kaveren@rjl.se

Skapa en video av din PowerPoint-presentation

Många kanske tror att det krävs avancerad utrustning för att skapa en film av sin PowerPoint-presentation, men så är det faktiskt inte. Det enda som du behöver, förutom en dator med PowerPoint installerat, är en mikrofon eller ett headset. Nedan visar vi exempel på hur man kan göra för att skapa en video av sin presentation.

Lägg till berättarröst

I PowerPoint finns en funktion som heter Spela in bildspel. Den funktionen ger dig möjlighet att på ett enkelt sätt spela in en berättarröst till dina slides/bilder i din presentation.

I videon visas hur man lägger till en berättarröst samt hur man exporterar presentationen till en video-fil.

Tycker du att det är lättare att följa en lathund?
Ladda ner den här

Infoga video

För att få presentationen mer levande kan man infoga video-filer. Det kan vara trevligt att spela in och presentera sig själv med en video, innan presentationen startar.


Skicka in din presentation

När du är färdig och har exporterat presentationen till en video-fil är det dags att skicka den till utvecklingskraft@rjl.se. Videofilerna blir ofta för stora för att skicka som en bifogad fil i ett mail, men det finns flera webbtjänster att använda sig av som både är gratis och lätta att använda. Vi rekommenderar:

Presentationen skickas senast 15 maj med någon av tjänsterna ovan till: utvecklingskraft@rjl.se 

Vid frågor, kontakta: Pär Kaverén – par.kaveren@rjl.se