Magnus Trofast

Magnus Trofast

Versamhetschef OP/Iva, Region Jönköpings län

50 årig trebarnspappa, ursprungligen från Ängelholm. Arbetat på Värnamo sjukhus sedan 1995, först AT-läkare, sedan ST läkare inom anestesi och intensivvård och blev specialist inom Anestesi och Intensivvård 2002. Även dubbelspecialist 2011 som algolog. Jobbat på OP/IVA kliniken främst på anestesin och blev MLA 2004, för att sedan bli bitr. verksamhetschef ca 2010 och slutligen verksamhetschef feb 2012 och suttit sedan dess.

Under tiden som verksamhetschef så har vi gjort en total ombyggnation av kliniken med helt ny operationsavdelning, sterilteknisk enhet, uppvakningsavdelningar, samt Intensivvård. Bygget stod klart i februari 2020.

Blev 2020 även verksamhetschef för den ny-sammanslagna Smärtkliniken, Region Jönköpings län. Är även ordförande i MPG OP/IVA sedan flertalet år och sitter i en del andra grupperingar i Regionen, samt Region SÖRS.

På fritiden är jag en hängiven idrottare med orientering och löpning som de stora sporterna. Även varit ledare för ungdomar och juniorer i såväl egna klubben Bredaryd SOK, som i Smålands OF.

Utsågs till Årets Ledare inom offentlig verksamhet av Framtidsverket 2019.